Në çfarë moshe e kanë të vështirë të bëjnë meshkujt fëmijë

Nuk janë vetëm gratë që duhet të shqetësohen për tik-takun e orës biologjike.

Meshkujt gjithashtu që presin të 40-at për t’u përpjekur që të bëhen baballarë, mund të ulin shanset e të bërit prindër me më shumë se 1/3.

jpg-distracted-parenting-main

Një studim amerikan ka zbuluar se meshkujt e moshës 40-42 vjeç me një partnere femër që është nën 30 vjeç kanë 46% shanse për t’u bërë prindër, shkruan Shendeti.

Kjo përqindje është më shumë se 1/3 më e ulët se 73% tek meshkujt e moshës 30-35 vjeç.

Ekspertët mendojnë se ADN-ja e spermës fillon të dëmtohet me kalimin e moshës, dhe kjo shpjegon edhe rrezikun e lartë që kanë burrat më të moshuar për të lindur fëmijë me autizëm ose skizofreni.

prinder-dhe-femije

Meshkujt e moshës 40-42 vjeç kanë 1/5 më pak probabilitet për t’u bërë prindër se para ditëlindjes së 30-të, sugjeron studimi.

Për studimin shkencëtarët analizuan të dhënat e gati 8000 çifteve në një klinikë në Boston.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *